Malzemeler:
250 Gram Tavuk Budu
3 Biber
3 Domates
3 Diş Sarımsak
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Kırmızı Biberli Tuz
10 Adet Lavaş
1 Tutam Yeşil Soğan
1 Tutam Maydanoz
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hazırlanışı:
Tavuğu küp küp doğrayın. Tavaya yağ döküp kavurun. Soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi ve yeşil soğanı doğrayın. Tavuğun üzerine soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyin ve karıştırın. Sırasıyla biberi, yeşil soğanı, taze kekiği tavaya ilave edin. Biberli tuzu dökün. Baharatlarını da atıp biraz daha karıştırın ve altını kapatın. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu dökün ve karıştırın. Lavaşları açıp tantuniyi hepsine paylaştırın ve dürüm şeklinde sarın.
250 Gram Tavuk Budu
3 Biber
3 Domates
3 Diş Sarımsak
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Kırmızı Biberli Tuz
10 Adet Lavaş
1 Tutam Yeşil Soğan
1 Tutam Maydanoz
Taze Kekik
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Hazırlanışı:
Tavuğu küp küp doğrayın. Tavaya yağ döküp kavurun. Soğanı, sarımsağı, domatesi, biberi ve yeşil soğanı doğrayın. Tavuğun üzerine soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurmaya devam edin. Domatesi ekleyin ve karıştırın. Sırasıyla biberi, yeşil soğanı, taze kekiği tavaya ilave edin. Biberli tuzu dökün. Baharatlarını da atıp biraz daha karıştırın ve altını kapatın. Altını kapattıktan sonra doğranmış maydanozu dökün ve karıştırın. Lavaşları açıp tantuniyi hepsine paylaştırın ve dürüm şeklinde sarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder