Pages

Ads 468x60px

3 Eylül 2012 Pazartesi

Pizza Sosu Tarifi


Pizzzayı pizza yapan en önemli farktörlerden birisi pizza sosu dur.Çünkü o kadar çok çeşitlilik mevcuttur ki neredeyse her türlü tadı alabilirsiniz.Pizzayı sossuz yemek kuru kuru bayat ekmek yemeğe benzer.Ama üstüne sosu döktük mü sanki sıcak ateşte pişmiş tazecik ekmek yemiş gibi oluruz.Geçen yazımızda paylaştığımız pizza tarifinden sonra şimdi de pizza sosu tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:
Altı adet iri domates veya ona yakın miktarda ( yaklaşık 500 600 gr ) domates püresi
Üç dolu kaşık domates salçası
Bir çorba kaşığı şeker
Tatlı kaşığının dörtte biri miktarda tatlı toz karabiber ( bir diğer adıda paprika )
Tatlı kaşığının gene dörtte biri miktarda karabiber
Bir yada iki tatlı kaşığı tuz
İki diş ince kıyılmış sarımsak
Üç çorba kaşığı zeytinyağı ( sızma )

Yapılışı:
Taze domates kullanmayı düşünüyorsanız, domatesleri soymalısınız. Soyduğunuz domatesleri robottan geçirdikten sonra . ince delikli süzgeçle güzelce süzerek bir kaba alın.
Bütün malzemeleri bir tencereye alın. Ocak üzerinde kaynatın. Daha sonra ocağın ayarını kısarak 17 - 20 dakika kadar pişirmeye devam edin.
Sosu sıcak durumdayken cam kavanoza aldıktan sonra, kavanozun kapağını kapatıp kavanozu ters çevirin. Bu işlemin amacı soğumasını hızlandırmaktır. Soğuduktan sonra kavanozu düz çevirin.
Kavanozu hiç açmazsanız 2 - 4 ay arası saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız