Pages

Ads 468x60px

3 Eylül 2012 Pazartesi

Bakla Yemeği Tarifi


Malzemeler:
Bir kilo taze bakla
İki adet soğan
Bir yemek kaşığı salça
İki çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz
Bir tatlı kaşığı toz şeker
yarım limonun suyu( isterseniz)
Üç su bardağı kaynar su
Bir çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün. Bol suda yıkayın.
Soğanşları yemeklik doğrayın.
Sıvıyağı tencereye alın.
Soğanları katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
Daha sonra baklaları ve salçasının da tencereye katın, karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız