Malzemeleri:
Bir Kg un
Bir Paket yaş maya
Bir Çorba kaşığı tuz
Bir Çorba kaşığı toz şeker
Bir Çay bardağı çiçek yağı
Alabildiğince su
200 gr. susam
Simidin Sosu:
İki Çorba kaşığı pekmez
İki Çorba kaşığı çiçek yağı
Bir Su bardağı su
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu koyunuz.
Ortasını hamur şeklinde açıp, içine mayayı, çiçek yağını, suyu dökünüz.
Unun üzerine tuz ve şeker serpiyoruz. Alabildiği kadar su ile simit hamurunu yoğurunuz.
Böylece 5 dk dinlenmeye bırakıyorsunuz. Daha sonra hamurdan bezeler kopartılıp ince uzun fitiller yapıyorsunuz.
Simit şeklinde yuvarlıyorsunuz ve su, pekmez, yağ karışımının içine alıyorsunuz. Buradan alınıp , susuz bir şekilde susama batırıyorsunuz ve fırın tepsisine diziyorsunuz.
Burada mayalanmaya bırakılır. Yeterince mayalanıp 200 derece ısıtılmış fırına simitlerimizi koyuyoruz.
Nar gibi kızarınca çıkartıyoruz.Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder