Pages

Ads 468x60px

3 Eylül 2012 Pazartesi

Havuçlu Kek


Malzemeler:
Dört Adet Yumurta
BirSu Bardağı Sıvı Yağ
İki Su Bardağı Şeker
Üç Su Bardağı (Rendelenmiş) Havuç
İki Buçuk Su Bardağı Un
Bir Su Bardağı (İri Çekilmiş) Ceviz
Bir Adet Limon Kabuğu Rendesi
İki Tatlı Kaşığı Tarçın
Bir Paket Kabartma Tozu
Bir Paket Vanilya

Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Toz malzemeleri (un, tarçın, kabartma tozu ve vanilya) bir kaba eleyin. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleyin.
Çırptığınız sıvı malzemeyi (yumurta, şeker, yağ) karışıma ekleyerek çok az daha karıştırın.
Katı yağ ile yağlayıp, un serptiğiniz kalıba dökün ve 180 derecede yaklaşık 50 dk. (batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar) pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız