Bademli Muhallebi |
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
50 gr file badem
çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Süslemek için; dondurulmuş böğürtlen
YAPILIŞI
Bir tencereye süt, su ve toz şekeri alın. Nişasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder