Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi
MALZEMELER

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı mısır nişastası
4 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
yarım su bardağı badem







YAPILIŞI

Süt ve toz şekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla açın. Üzerine yumurta sarıları ve vanilyayı ekleyip çırpın. Bu karışımı, yavaş yavaş ve incecik akıtarak , kaynayan süte ekleyin. 5 dakika sonra üzerine, kavrulup kabukları soyulmuş ve çekilmiş bademleri koyun. Koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Karışımı servis kaselerine doldurun. Ilındıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin. Soğuk servis yapın. Dilerseniz üstüne iri dövülmüş badem ya da ceviz de serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız