Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Bayatlamayan Poğaça

Bayatlamayan Poğaça
MALZEMELER : 

1.5 su bardağı yoğurt 
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker 
2 su bardağı ılık su
Yeteri kadar un,
3 çay kaşığı tuz 


  




YAPILIŞI :


Ilık suyumuzu hamur kabımızın içine dökerek içerisinde maya ve şekerimizi eritiyoruz . Sonra sıvı yağı, yoğurt, tuz ve yeterince unu hamur kabımıza ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamur kabımızın kapağını kapatıp üzerinide bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarıyoruz ve yarım saat ile bir saat arasında hamurumuzu dinlendiriyoruz. Hamurumuzun mayalanma işlemi tamamlandığında hamurumuzdan koparacağımız parçalara dilediğimiz gibi şekil vererek 5-10 dakika süre ile tepside mayalanmaya bırakıyoruz.Tepside mayalanan hamurumuzun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz, dilerseniz üzerine susam ekebilir, içerisine peynir koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız