Acılı Ezme |
2 kg domates
1/2 salatalık
350-400 gr sivri biber
1/2 demet maydonoz
2 adet kuru soğan
yeterince domates ve biber salçası
yeterince tuz, pul kırmızıbiber
toz şeker, zeytinyağı
YAPILIŞI
Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup, hazırlayalım. Sivribiberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım. Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydonozları robottan geçirerek kıyalım. Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım. Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, toz şeker, pul kırmızıbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım.
NOT; Arzu edenler, içine bir su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder