Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Lokumlu Poğaça

Lokumlu Poğaça




MALZEMELER


125 gr margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı krema
Aldığı kadar un
100  gr sakızlı lokum
Üzerine; 1adet yumurtanın sarısı , 2 çorba kaşığı pudra şekeri




YAPILIŞI


Margarin, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın. Bir kenarına sakızlı lokumdan bir adet koyup diğer tarafını üzerine kapatıp poğaça şekli verin. Hamur parçaları ve sakızlı lokum bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız lokumlu poğaçaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra pudra şekeri ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız