Zeytinyağlı Kabak Yemeği |
1 kg kabak
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
2 adet kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
yarım demet dere otu
tuz
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp soyun, bir parmak eninde ve üç parmak uzunluğunda olacak şekilde doğrayın. Daha sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyin. Jülyen doğradığınız kırmızı biber ve piyazlık doğradığınız soğanları da ekleyin. Zeytinyağı, kesmeşeker, tuz ve suyu da ekleyin. Önce 10 dk. harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Dere otu serpip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder