MALZEMELER
1.5 su bardağı ılık süt
1 bardak ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
5yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Su ve sütü cezvenin içine koyup, ılık hale getirin. Hamuru hazırlayacağınız kabın içine yaş mayayı koyun ve ılıttığınız sütle suyu mayanın üstüne dökün şekeri de ekleyip maya ve şeker eriyene kadar elinizle karıştırın. Daha sonra sıvı yağı ve tuzu ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra azar azar elenmiş un eklemeye başlayın. Elinize yapışmayacak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru mayalanıp kabarana kadar( yazın az bir süre üstü açık olarak , kışın ise üzerine bir şeyler örtüp) bekletin. Arzunuza göre sade, peynirli maydonuzlu yada sosisli ketçaplı bir iç hazırlayıp küçük ceviz parçası büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Biraz aralıklı dizin kabarınca birbirine yapışmasın. Üstüne yumurta sarısı sürüp 180 derece ve önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana dek pişirin. İlk tepsi pişerken ikinci tepsiyi hazırlayabilirsiniz.
1 Eylül 2012 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder