Türk kültüründe çok önemli bir yere sahiptir Kıymalı Pide.Sadece kıymalı pide değil birbirine çok benzeyen ama büyük farklar taşıyan birçok yemeğimiz var.Örneğin Kıymalı Pide,Lahmacun,Cantık,Etli Ekmek v.b Bu liste daha da uzatılır.Birbirlerine benzeseler de çok büyük farklara sahipler.Sizde evinizde bu güzel lezzetlerden Kıymalı Pideyi aşağıdaki tarife uyarak yapabilirsiniz.
Hamuru için malzemeler:
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gram yaş maya
1 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kıymalı pide malzemeleri:
250 gram kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.
Tereyağını eritin.
Unu yoğurma kabına aktarın.
Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın.
Sivri biberleri ve maydanozu kıyın.
Tereyağının kalanı ile soğanları ve biberleri kavurun.
Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
Maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Ocaktan alıp, ılınması için bekletin.
Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6 parçaya ayırın.
Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın.
Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın.
Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın.
Üzerlerine fırça yardımıyla sıvı yağı sürün.
Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
Dilimleyip, sıcak servis yapın.
3 Eylül 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder