Pages

Ads 468x60px

1 Eylül 2012 Cumartesi

Etimek Tatlısı Tarifi

MALZEMELER
12 adet tuzsuz etimek
şerbeti için
1,5 çay bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için
1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt (200ml)
Ceviz ya da antep fıstığı
YAPILIŞI
1,5 çay  bardağı şekeri minik bir tencereye alarak kısık ateşte ( karemelize ) eritiyoruz. Sonra suyu ilave edip kaynamaya başladıktan 5-6 dk. sonra altını kapatıyoruz . Şerbeti 10 dk kadar bekletiyoruz. Bu arada kare bir borcama 12 tane etimeği sıralıyoruz. Kepçe ile şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Etimekler ıslanırken  muhallebiyi hazırlıyoruz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyip iyice çırptıktan sonra  kısık ateşte kaynayana kadar karıştırıp, kaynamaya başladıktan sonra altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ilave ederek  karıştırıyoruz. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltiyoruz. Soğuyan tatlının üzerine 1 su bardağı süt ile hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına kaldırıp mümkünse bir gün buzdolabında beklettikten sonra üzerine tercihe bağlı olarak ceviz ya da antep fıstığı serperek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız