1 Eylül 2012 Cumartesi
Acıbabem Kurabiyesi Tarifi
MALZEMELER
8 adet yumurta beyazı
1 su bardağı çekilmiş badem
1 su bardağından bir parmak az pirinç unu
350 gr toz şeker
YAPILIŞI
Yumurta beyazlarını çırparak köpük haline getirin. Çekilmiş badem, pirinç unu ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız bu karışımdan birer dolu tatlı kaşığı alarak, geniş aralıklarla yağlı kağıdın üstüne koyun. Serin bir yerde 10 dakika beklettikten sonra ortalarına badem oturtun. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kurabiyelerin rengi hafif kahverengi olup sertleşene kadar pişirin. Acıbadem kurabiyelerini yağlı kağıttan çıkarıp ( çıkarırken dağılmasın diye tepsi ile yağlı kağıt arasına az su dökün ), soğuması için bir servis tabağına yerleştirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder