Çerkez Salatası |
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
2 su bardağı tavuk suyu
3 diş ezilmiş sarımsak
1 adet ıslatılıp sıkılmış ekmek içi
500 gr verev kesilip haşlanmış taze fasulye
2 adet jülyen ( kibrit çöpü şeklinde ) doğranmış kırmızı biber
1 adet tavuk
1'er çay kaşığı pul biber ve karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
5 adet yarım ceviz içi
YAPILIŞI
Tavuğu haşlayıp etlerini didin. Çukur bir kapta tavuk suyu, ceviz içi, ekmek ve sarımsağı iyice karıştırın ve sos haline getirin. Tavuk etini, haşlanmış fasulyeyi ( fasulyeden bir su bardağı kadar ayırın ), tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edip karıştırın. Bir kahve cezvesinde zeytinyağını kızdırıp pulbiberi ekleyin. Yağ renk alınca biberler karamadan cezveyi ocaktan alın. Salatayı servis tabağına koyup düzeltin. Üzerini ayırdığınız haşlanmış
fasulye ve ceviz içleri ile süsleyin. Biberli yağı salatanın üstüne gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder