Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

BUĞDAY SALATASI TARİFİ

Buğday Salatası
MALZEMELER

Yarım kg aşurelik buğday
1 kutu meksika fasulyesi konservesi
(börülce ya da barbunya da olabilir)
3 adet renkli dolmalık biber
(çarliston ya da sivri biber de olur)
3 adet orta boy soğan ya da bir demet taze soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 kutu mısır konservesi
1 adet limon, nar ekşisi
maydanoz, kimyon, karabiber
dereotu, nane, pulbiber, tuz







YAPILIŞI

Buğdayı kısık ateşte haşlayın. Ufak doğradığınız soğanları yine ufak doğradığınız biberlerle,tuzunu da attığınız yağda soteleyin.( dilerseniz sotelemeyin direk içine doğrayın) Büyük bir kaba koyduğunuz ılınmış buğdayların
üzerine dökün ve karıştırın. Süzüp sudan geçirdiğiniz fasulyeyi, mısırı, ince kıydığımız maydanoz, dereotu ve naneyi katıp karıştırın. Kimyon, karabiber ve pulbiberi de ekledikten sonra, limon suyu ve nar ekşisini de karıştırıp salataya ekleyin. ( malzemeleriniz eksikse diyelim ki mısır yada nar ekşisi yada başka bir malzeme sorun etmeyin , evde olan sebzelerle  yapın, mesela havuç, haşlanmış bezelye yada kırmızı lahana ile de farklı bir lezzete ulaşabilirsiniz, inanın öyle de güzel oluyor. ) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız