Pages

Ads 468x60px

1 Eylül 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

MALZEMELER
  3-4 tane ortaboy patlıcan
  3-4 tane orta boy domates
  5-6 tane sivribiber
  1 baş soğan
  5-6 diş sarımsak
  Tuz-toz şeker
  5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
 YAPILIŞI
 Patlıcanları yıkayıp, tamamen soyuyoruz. Az tuzlu suda beklettikten sonra kesme şeker büyüklüğünde doğruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, biberler ile birlikte küçük küçük doğruyoruz. Soğan ve sarımsakları ince ince kıyıyoruz. Bir çelik tencereye önce patlıcanları, üzerine sırasıyla soğan, sarımsak ve domatesleri koyup, tuz, şeker ve zeytinyağını üzerine gezdiriyoruz. Tencereyi en  kısık ateşteki ocağa koyup, kapağını kapatıyoruz. 15-20 dakika hiç kapağı açmadan (sebzeler suyunu salacaktır), daha sonra arada bir kapağı açıp karıştırarak, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız