Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Tavuk Göğsü Tarifi

Tavuk Göğsü
MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı limon suyu
7 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
1.5 su bardağı toz şeker
2'şer çorba kaşığı un ve nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
tarçın, nar tanesi




YAPILIŞI

Tavuk göğsünü ikiye bölüp haşlayın.Bu arada tavuğu haşladığınız tencerenin kapağının açık olmasına dikkat edin.Ayrıca haşlama suyuna da 1 çorba kaşığı limon suyu katın.Ocaktan aldığınız tavuk göğüsleri ılınınca, birini suda bırakıp diğerini didin.İyice liflerine ayırın.Soğuk suya atın.Avucunuzun içinde ovalayarak kokusu çıkana kadar yıkayın.Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uygulayın.Suyunu sıkın.Bu arada bir tencereye sütü alın.Yarım çay kaşığı tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın.Un, nişasta ve pirinç ununu ayrı bir kaseye alın.Üzerine bir kepçe su ve kaynayan sütten 1 kepçe süt ilave edip çırpın.Yavaş yavaş kaynayan sütü ilave edin.Kısık ateşte 5 dk daha pişirin.Göğüs etlerini ilave edip, çatalla karıştırarak, 10 dk daha ocakta tutun.H azırladığınız muhallebiden 1 kaşık alarak tabağa koyun.Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın.5 dk mikser ile çırpın.Dikdörtgen tepsiyi ıslatın.Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın.Bir gece bekletin.Dilimledikten sonra spatula ile ikiye katlayıp, üzerine tarçın serpin.Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız