Malzemeleri:
1 Kg un
1 Paket yaş maya
1 Çorba kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı çiçek yağı
Alabildiğince su
200 gr. susam
Simidin Sosu:
2 Çorba kaşığı pekmez
2 Çorba kaşığı çiçek yağı
1 Su bardağı su
Yapılışı:
Karıştırma kabının içine unu koyunuz. ortasını hamur şeklinde açıp, içine mayayı, çiçek yağını, suyu döküyoruz. Unun üzerine tuz ve şeker serpiyoruz. Alabildiği kadar su ile simit hamurunu yoğuruyoruz. Böylece 5 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hamurdan bezeler kopartılıp ince uzun fitiller yapıyoruz. Simit şeklinde yuvarlıyoruz ve su, pekmez, yağ karışımının içine alıyoruz. Buradan alınıp , susuz bir şekilde susama batırıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz. Burada mayalanmaya bırakılır. Yeterince mayalanıp 200 derece ısıtılmış fırına simitlerimizi koyuyoruz. Nar gibi kızarınca çıkartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder