Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Krema için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Üzeri için:
1 paket Krem şanti
Hazırlanışı:
İlk olarak keki hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri derince bir kapta karışım beyazlayana kadar iyice mikser yardımı ile çırpın. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yayın ve 160 derecede pişirin. Kek pembeleştikten sonra fırından çıkarın ve sıcakken keke rulo şeklini verin. Keki yağlı kağıt ile birlikte sararsanız çok rahat olur. Zaten kremayı hazırladıktan sonra ruloyu yeniden yapacağız.
Kek pişerken kremayı hazırlamaya başlayın. Krema için bir tencereye vanilya hariç tüm malzemeleri katarak koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Krema biraz soğuduktan sonra rulo yaptığınız keki açarak kremanın tamamını üzerine yayın. Daha sonra yağlı kağıdı sarmadan tekrar ruloyu hazırlayın.
Krem şantiyi hazırlayarak kekin üzerini tamamen kapatın. Fındık, hindistan cevizi ya da pasta şekerleri ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder