Pages

Ads 468x60px

2 Eylül 2012 Pazar

Kır Pidesi Tarifi

Kır Pidesi
MALZEMELER

1 kg un
50 gr maya
50 gr toz şeker
50 gr tuz
50 gr sıvıyağ
1 adet yumurta







İÇİ İÇİN

Arzu ettiğiniz bir iç malzemesi (kaşarlı,sucuklu,sosisli,kavurmalı,kuşbaşı etli,kavrulmuş kıymalı,çiğ kıymalı ve
karışık olabilir)

ÜZERİ İÇİN

1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı ayran

YAPILIŞI

Unu eleyip, içine kalan malzemeyi ve yeterince ılık suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayalım. Hamuru ılık bir ortamda bir saat kadar mayalandırdıktan sonra, limon büyüklüğünde bezelere ayırarak bir süre daha dinlendirelim.
Her bir bezeyi elimizle oval şekilde açıp hazırlayalım. Ortasına istediğimiz içlerin birisinden yeterince yayıp, hamurun kenarlarını iç malzemesi gözükmeyecek şekilde üstten birleştirerek kapatalım. Hazırladığımız pidelerin üzerine ayran ile çırptığımız yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız