Malzemeler:
1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı pirinç un
1 su bardağı toz şeker
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Un, nişasta ve pirinç ununu derin bir kâse karıştırın.
İçine 1 su bardağı süt ekleyip topaklanmaması için iyice karıştırın.
Tencereye kalan sütü, toz şeker ve tuzu alıp karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynatın.
Kaynamış sütten 1 kepçe alıp nişastalı karışıma ekleyip karıştırın.
Nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Orta derinlikte bir tepsinin tabanına pudra şekerini serpin.
Üzerine muhallebiyi döküp, yayın.
Tepsiyi ocağın üzerine alıp her iki tarafını çevirerek pişirin.
Şeker eriyecek ve muhallebinin pişen tarafları karamelleşecektir.
Pişen tatlı tepsisini içi su dolu bir tepsinin içine yerleştirin.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp 3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman karelere bölün.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder