Malzeme :
Bir paket yulaflı bisküvi
50 gram margarin
Bir paket kedi dili bisküvi
Üzeri için:
Bir poşet toz şanti
Bir su bardağı süt
Bir kase çilek
Kreması için:
Üç su bardağı süt
İki çorba kaşığı granül kahve
Bir su bardağı tozşeker
İki çorba kaşığı un
Bir çorba kaşığı nişasta
Islatmak için:
Bir kase çilek püresi
İki çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı :
Yulaflı bisküviyi iyice ufalayıp erimiş margarinle karıştırın. Çemberin etrafını kedidili bisküvileri altlarından hafifçe keserek
çepeçevre sıralayın. Orta boşluğuna margarin bisküvi karışımını elinizle iyice bastırın.üzerine kedidili bisküvilerin artan parçalırını serpiştirin.Üzerine tozşekerle karıştırdığınız çilek püresini dökün.Kreması için tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye alın ve pişirin.
Bu kremayı da pastanızın ortasına boşaltıp üzerini düzeltin. Krema soğurken tozşanti ile sütü çırpın. Soğuyan kremanın üzerini kaplayın ve çileklerle süsleyin. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün soğuk ikram edin.Kahvenin ve çileğin uyumu mükemmel.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder