Malzemeler:
½ kilo kıyma,
1 çay bardağı pirinç,
1 adet kuru soğan,
1 yumurta,
karabiber, kimyon, tuz
Kızartmak için:
sıvı yağ,
2 yumurta,
1 su bardağı galeta unu veya normal un
Hazırlanışı:
Pirinci yumuşayana kadar suda haşlayın, sonra süzgüye koyun suyu süzülsün.
Soğanı çok ince doğrayın.
Yarım kilo kıymanın yarısını, soğanla beraber az yağda kavurun. Soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına kavrulan kıymayı, çiğ kıymayı, haşlanmış pirinci koyun. Üzerine 1 yumurta kırın, karabiber, kimyon ve tuzunu ilave edin hepsini iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köfteyi, buzdolabında yarım saat bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın.. Köfteleri tepsiye sıralayın, tepsinin kenarına galeta unu dökün, derin bir kâseye iki yumurta kırın azıcık tuz koyup çırpıcıyla iyice çırpın. Köfteleri önce galeta ununa sonra çırptığınız yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız köfteleri, önce kâğıt havlu koyduğunuz tabağa koyun, sonra servis tabağına alın, yanında domates, biber veya roka salatasıyla servis yapın.
3 Eylül 2012 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder