Bulgur Köftesi |
500 gr. köftelik bulgur
1 yemek kasigi biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi toz kirmizi biber
yarim cay bardagi zeytinyagi
tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik
2-3 adet robottan gecirilmis domates
1 adet robottan gecirilmis sogan
2 dis sarimsak ezilmis
1 kase kadar ince dogranmis maydonaz
YAPILIŞI :
Maydonoz haricindeki tüm malzemeyi bir kabın içine alarak , yogurun. Kesinlikle su kullanmayin , elinizde bulguru cig köfte gibi yoğurarak pişirin. Yaklasik olarak 30 dakika kadar yoğurmanız gerekecektir. Son olarak maydonozu ekleyip avcunuzla sıkarak misket büyüklüğünde ve şeklinde servis tabagina dizin. Arzuya göre marul ve nar ekşisi ile servis yapin .
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder