Üç çorba kaşığı un
İki adet yumurta
Bir paket vanilya
Üç çorba kaşığı kakao
Bir su bardağı şeker
Bir kilogram süt
Ara katlar için pötibör bisküvi
Yapılışı:
Bir tencerenin içine vanilya dışındaki bütün malzemeleri koyun ve topaklanmasına izin vermeden, durmadan karıştırarak pişirmeye başlayın
Karışım kaynamaya başladığında göz göz patlamaya başlayacaktır, bu kıvama gelince hemen ocaktan alın ve üzerine vanilyayı döküp karıştırın
Orta boy bir bir tepsi alın ve içine su ile ıslatıp bisküvileri dizmeye başlayın.
Bir kat bisküvileri dizince, hazırladığınız sıcak karışımın üç de birini bisküvilerin üzerine dökün
Bu şekilde bir sıra bisküvi, ardından biraz muhallebi karışımı dökecek şekilde, 3 veya 4 katlı bir pasta zemini hazırlayın.
En üst katıda hazırlayıp spatula ile düzeltin ve buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın
Birkaç saat sonra bisküvili pastanızı çıkarıp üzerine bol bol Hindistan cevizi döküp dilimleyerek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder