Malzemeler
Hamur için,
2 adet haşlanmış patates
22 gr yaşmaya
1su bardağı ılıksu
½ çay bardağı sıvı yağ
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
İç için,
2-3 çorba kaşığı tepeleme iri çekilmiş biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
½ çay kaşığı kimyon
½ çay bardağı ceviz
¾ çay bardağı susam
Tuz
Hazırlanışta,
½ çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Önce hamurumuzu hazırlayalım,yaş mayanızı ılık suda ezin,haşlanmış patatesi çatalla ezin.Yoğurma kabınıza tuz, sıvıyağ ve patatesi ekleyin.Un ve mayalı suyu azar azar ekleyerek ,hafif elinize yapışan bir hamur elde edin.1 saat sıcak bir ortamda mayalanmak üzere bekletin.
Üstü için,sıvıyağ ve ince yemeklik doğranmış soğanı hafifi kavurun,ateşten aldıktan sonra sıcak iken salça ,ceviz,kimyon ve susamı ekleyin,tuzunu ayarlayarak,iyice karıştırın.
Hazırlanışta,yarım çay bardağı sıvıyağı elinizi batırabileceğiniz geniş kaseye alın,hamurunuz parca parça kopartarak elinizi sürekli yağa batırarak,tepsinize yayın.Üzerine içinizi ekleyin.30 dk daha fırın tepsinde mayalandırın.
Isıttığınız 200-225 derecelik fırında alt üst pişirin.Ilık servis yapın,servis önerisi tavşan kanı demli çay..Afiyet olsun?
Not :Hamura eklediğiniz haşlanmış patates bu tip tarifler hamurun daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
Bu tarif için,evde ayrı hazırlarım biber salçasını,salçalık biber iri çekilir,kalın tuzla güneşte pişirilir.Kavanozlanır,buzdolabında aylarca kalabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder