Pages

Ads 468x60px

1 Eylül 2012 Cumartesi

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek Tarifi

Beşamel Soslu Ispanaklı Börek
MALZEMELER
2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım bardak sıvı yağ
yarım bardak su




YAPILIŞI

Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün.Piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun. Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerini önce hazırladığımız su ve sıvı yağ karışımı ile yağlayın. Ardından içine ıspanaklı harçtan serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:

2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurup, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız