Pages

Ads 468x60px

18 Aralık 2008 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa Dolması

Malzemeler
10 Adet pırasa
3 Su bardağı su
1 Çay bardağı zeytinyağı
Tuz, şeker
Harcı için :
1 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Adet domates
2 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı taze nane
Tuz, karabiber, yenibahar, tarçın
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında dolmalık fıstıkla birlikte pembeleştirin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ilave edin.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
Pirincin üzerini biraz geçecek kadar ılık su katın.
Yıkanmış kuş üzümünü, kabukları soyulup küçük doğranmış veya rendelenmiş domatesi ve tuzu katın.
Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek pişirin.
Ateşten indirince baharatları, kıyılmış taze nane veya kuru naneyi ekleyin.
Pırasaları 8 santim eninde kesin ve kaynar tuzlu suya atıp, çıkartın.
İçindeki halkaları çıkartın.
Harcı bu boşluğa doldurun ve içinden çıkardığınız pırasaları alta ve üste kapatarak harcın dökülmesini önleyin.
Bir tencereye yan yana dizin, tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin.
Su ilave edip, 15 dakika pişirin.
Soğutup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız